2 Mart 2013 Cumartesi

Paris'e gidelim, krep yiyelim!!

Krep denince eminim hepinizin aklına her cafe'de, her köşe başı büfesinde krep bulmanın mümkün olduğu Paris gelecektir.
 
Paris'te yaşadığımız yıllarda oğlum ve ben özellikle Eyfel Kulesi'nin etrafındaki büfelerde satılan kreplere bayılırdık. Kreplerin tadında büfelerin hemen yanında kurulmuş olan atlıkarıncalardan gelen çocuk kahkahalarının ya da heryerden fışkıran turistlerin saf mutluluğunun da pozitif etkisi vardı eminim. Aynen Eminönü'ndeki büfelerde satılan dönerli sandviçlerin tadı gibi... Yani, tabii ki en güzeli değil ama... 'miş gibi...




 
















Tadı damağımda kalan kreplerde hep şu özellikler bir arada olur ya da olmalı;
- İnceciktir
- Tavaya yapışmaz
- Mis gibi vanilya kokar
- Hafif şekerlidir; bal, şeker, Nutella koymasanız da tadı güzeldir, vs.

Sizlere vereceğim krep tarifini, 2005 yılı sonbaharında çıktığımız Burgonya seyahatinde kendisini ziyaret ettiğimiz yaşlı dostumuz Sevgili Papaz Jean'ın evindeki bir kitapta buldum. Yine aynı bölgede yaşayan ve iyi bir aşçı olan Madam Suzy Blandenet'in çıkarmış olduğu yöresel ve geleneksel Fransız Mutfağı'na ait yemek tariflerinin yer aldığı kitap, yazarı tarafından imzalanarak Jean'a hediye edilmiş.

 
Tarifte bazı küçük değişiklikler yaptım. Çocuklarımın her seferinde bayılarak yediği krep'i bakalım sizler beğenecek misiniz??

Malzemeler:

250 gr un
1 fiske tuz
1 fiske toz vanilya
400 gr süt
3 yumurta
2 çorba kaşığı erimiş tereyağ
100 gr su
2 tepeleme çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:

Un, vanilya ve tuza sütü ekleyin, topaklanmasını önlemek için hızlı bir şekilde çırpın. Yumurta ve tereyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı daha akıcı hale getirmek için suyu ekleyin. En son şekeri ekleyin, karıştırın.

20-25 cm çaplı krep tavası için 1/3 su bardağı (70-80 gr) karışım kullanın. Tavayı yağlamak için erimiş tereyağ kullanın. Tavadaki fazla yağı kağıt peçete yardımıyla alın, yeniden yağlamak için aynı peçeteyi kullanın. Kuvvetli ateşte pişirin!!

Afiyet olsun!!








7 yorum:

  1. Merhaba Pelin Hnm, oncelikle blogunuz hayırlı olsun :) Aldıgınız cok degerli egitimi calısmalarınıza yansıttıgınızda bu kulvardaki herkesten ayırılacagınızı dusunuyorum. Su an bircok kisi 1 gunluk egitimlere katılıp blog acıp, satısa baslıyorlar,, kimseyi elestirmiyorum ama ozel lezzetler bulmak su an cok zor. Bu konuda sizden ayrıcalıklı lezzetler bekledigimizi belirtmek isterim :) Fransanın havasını bile koklamak yaptıklarınıza ayrı bir lezzet katacaktır eminim :)

    Simdiden kolay gelsin :)

    Sevgiler,
    Deniz

    YanıtlaSil
  2. Deniz Hanım, değerli yorumunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil

  3. Klima yetkili servisi Servis Home bakım, onarım – tamir, montaj – söküm, yedek parça – aksesuar satış ve satış sonrası destek ile servis hizmetleri
    http://www.klimaservis.com/
    #klima #klimaservisi #yetkiliklimaservisi

    YanıtlaSil
  4. Deneyeceğim, teşekkürler(:

    YanıtlaSil
  5. Büyükada otel romantik bir hafta sonu tatili 100 TL’den başlayan ada otelleri konaklama fiyatları,Büyükada'nın en güzel butik oteli, tatil fırsatları.
    http://www.buyukadaotel.com.tr/
    #büyükadaotel #büyükadaotelleri #büyükadaoteller

    YanıtlaSil
  6. 2020 yılında en güncel adresi, Dinamobet’in, sunduğu basit ve kullanışlı arayüz sayesinde bahis yaparken ya da casino odalarında zaman geçirirken ayrıntılarla uğraşmanıza gerek kalmaz http://www.dinamobetgiris2020.com/

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir blog yapmışsınız keyifle okuyorum.

    Paris'e gitmeyi gezmeyi ben de çok istiyorum. Ama tabii her şey gibi Paris'e gitmek gezmek için de para gerekiyor. Ben ise maaşımla zor geçiniyorum zaten:( bu yüzden Paris'e gitmek benim için ancak hayal şimdilik. Sizin güzel yazılarınızla yetiniyorum :)

    Belki bana bir gün bir miras avukatı gelip çok büyük bir mirasa kondunuz derse o zaman bir mirasyedi olarak gelir mirası Paris'e yerim tabii ;)

    YanıtlaSil